Vitenskapelig behandling av M.E. med god effekt


Sprøytestikk er ikke bare bare (del II) by drstockmann
november 14, 2008, 20:33
Filed under: M.E., M.E.-behandling i Belgia

I halv-ti-tiden i dag troppet jeg opp på legekontoret, klar til å bli innviet i hvordan sette sprøyter.  Jeg hadde på forhånd snakket med legesekretæren (i går) og hadde fått beskjed at det bare var å møte opp når som helst («men prøv å unngå å komme rundt lunsj-tiden» :)).  Jeg meldte meg hos legesekretæren, informerte om hva besøket gjaldt og fikk beskjed om å sette meg å vente litt.  Etter litt kom turen til meg og jeg informerte pleieren om hva saken gjaldt.  Men det var visst ikke bare bare dette.  Hva er Nexavir?  Pleieren ble i tvil om hun kunne sette den injeksjonen.  Hun bad meg vente litt mens hun sjekket med en av legene, men alle legene var opptatte og kunne ikke svare henne ja eller nei på stående fot.  Resultatet ble at jeg måtte vente til rundt lunsj-tiden og fikk en time som stjal litt av lunjstiden til en av legene.  Etter at han hadde fått en forklaring på hva dette midlet var, hvorfor jeg ønsket å få det injisert, sjekket pakningsvedlegget og virkestoffet, fikk jeg grønt lys.  Ca 2,5 timer etter at jeg først møtte opp var det endelig klart for opplæring, og første injeksjon med Nexavir ble satt.  Dette var jo ingen sak, dette skal gå greit.  Hadde egentlig ikke trengt opplæring for dette, men jeg måtte jo følge «ordren» fra sykepleieren hos Himmunitas.

Så var turen kommet til apoteket for å kjøpe sprøyter og spisser, men apoteket solgte hverken sprøyter eller spisser.  Kjøpesenteret apoteket ligger inne på har lagt ned forbud mot at apoteket selger sprøyter da det tiltrekker seg «uønskete kunder».  Heldigvis finnes det flere apoteker og jeg har nå alt jeg trenger av sprøyter, spisser, desinfeksjon osv.

Reklamer

41 kommentarer so far
Legg igjen en kommentar

Gratulerer drstockmann 😉

Du har tatt «første stikk»

Mvh en ærfaren «Nexavir-stikker»

Kommentar av Sun

Hei!

Nå har jeg vært på apoteket for å kjøpe B12 sprøyter. Det ble en veldig ubehagelig opplevelse. Sjefen ble tilkalt og alle stirret på meg. Hva skulle jeg bruke dem til? Hvorfor 2 ganger i uka? Til 2 personer sa du? Hvem skal sette dem? osv, osv. Følte at de sjekket om jeg var narkoman eller ikke. Sjønner nå hvorfor narkomane er fristet til å bruke samme sprøyte mange ganger.

Ble så satt ut av opplevelsen at jeg glemte å kjøpe sprøyter til Nexavir. Heldivis fikk jeg noen med meg fra Himmunitas. Får finne et annet apotek i morgen.

Kommentar av Cathrine

Hei Cathrine 🙂

Reknar med at du har fått resept frå legen til å kjøpe B12 her i Norge. En får det ikkje uten. Kan få det på blå resept. Men du veit sikkert det, og at det er 1ml/mg sprøyter som er ferdig tillaga.
Fastlegen min gav meg resept på B12 og ba meg begynne med mindre dose til å begynne med, og ikkje starte med Sterop (2ml/10mg) før eg hadde sett om eg tålte mindre doser, f eks 2ml en dag,
og neste gang 2,5 ml x2 (en på kvar hofte)
Enkelte reagerer allergisk på et av hjelpestoffa i B12-sprøytene. Eg gjorde det etter nokre gonger med Sterop. Eg meiner at det er viktig å ta B12-sprøytene på legekontoret, for dei har «motgift» hvis en får allergisk reaksjon. Ikkje for å skremme, men for å vere realistisk. Eg fekk ein sterk reaksjon etter 5.gangen…Men det gjekk bra, måtte berre ligge på benken ganske lenge, og legen kom og sjekka meg. KDM ba meg stoppe med sprøytene. No tek eg B12 som eg legg under tunga, 4pr dag.Det går bra.
Lykke til!

Kommentar av Sun

Hei Sun 🙂

Tusen takk for advarselen din. Jeg kjøpte B12 i Belgia, det er kun sprøytene jeg fikk her.

Jeg ringte til Himmunitas og snakket med Sykepleier Jan i dag. Er man i tvil bør man alltid snakke med en sykepleier – de kan nesten alltid gi gode svar 😀
Han mener at det ikke er særlig ofte at folk reagerer anafylaktisk på sprøytene. Hvis jeg setter/får satt sprøytene på formiddagen og ikke bor så langt unna et legesenter så kan jeg trygt gjøre dette privat.

Min datter skal også få B12, men bare 1/3 mengde og hver dag. Godt jeg spurte om dette for han sa at denne måten å ta B12 på skal settes subkutant slik som Nexavir.

Tror det går litt fort unna for den godeste KDM i blant 😉

Jeg har skrevet et «lite» innlegg i går under «velkommen», der står det litt om siste turen vi hadde til Belgia.

Kommentar av Cathrine

Hei Sun!

Kan jeg spørre om hvor (nettbutikk, belgia, usa eller..??) du kjøpte disse B12 tablettene til å legge under tunga, hva de heter og hvor stor dose du bruker av disse kontra dosen du opprinnelig fikk på B12 Sterop sprøytene (2 eller 3 i uka?)

Håper du kan svare.
Vennlig hilsen
tingeling

Kommentar av tingeling

Jeg vet ikke hva slags B12 og styrke du skal ha, men det er mulig å kjøpe Vitamine B12 (Lozenge) fra apoteket KDM har en avtale med.

Kommentar av drstockmann

Takk for svar!

Jeg mente jeg har lest her inne et sted at det var en av dere som brukte Sublingual B12, var det fra Nutrisan, tro?
Er denne kjøpt fra apotek i Belgia?

(Har fått beskjed om hyrdroxycobalamin 10 mg sprøyter 3 ganger i uka. Men tenkte jeg kanskje ville starte med de sugetablettene og se om jeg tålte dem først. Har ikke fått hele behandlingsplanen enda.

Tingeling

Kommentar av tingeling

Hei,
jeg bruker B-12 tabletter fordi jeg ikke tåler B-12 sprøyter. Jeg får tablettene via Nutrisan, men de har dem ikke på lager. Da jeg sjekket på internett så jeg at man kan få kjøpt dem direkte fra USA også.
Jeg går på «Methylcobalamine 5 mg,4 tablets sublingual per day».

Kommentar av Minerva

Nå leter jeg rundt her etter beskrivelsen av sprøytene som vi skal bruke til Nexvir. Jeg er sikker på at jeg har sett det her et sted, men hvor. Nå går øynene i kryss her. 🙂

Noen som kan hjelpe? Jeg har tenkt meg på apoteket å kjøpe sprøyter.

Hilsen Bethen

Kommentar av Bethen

Bethen: Har sendt deg en e-post med den infoen jeg fikk fra en av sykepleierene hos Himmunitas.

Kommentar av drstockmann

Tusen takk, drstcokmann.

Kommentar av Bethen

Bethen: Du finner info om sprøyten du skal bruke på «sprøytestikk er ikke bare bare» -( DEL I), første kommentar..
Ellers ønsker jeg dere alle et riktig godt nytt år! Sjøl har jeg hatt den beste adventstiden og julefeiringen på 14 år! Nå gleder jeg meg bare til det nye året, jeg føler meg helt trygg på at jeg bare blir friskere og friskere, og jeg er så fornøyd med KDM sin behandling. Jeg har klart meg gjennom desember med alt ekstra stress uten å bli sykere, det føles helt fantastisk! Og så var det noen som skrev her at KDM skal åpne klinikk på Lillestrøm, – det er jo helt supert, da kan mange flere få hjelp. Noen som vet når?
Hilsen kjempeglad Måne

Kommentar av Måne

Takk for svar, Måne. Jeg visste jeg hadde sett det her et sted.

Det er så hygelig å høre at du føler deg bedre, og at behandlingen virker. Jeg har tenkt at det blir en utfordring å ta det med ro med aktiviteter når formen øker, sikkert lurt å ha litt AAA i bakhodet en stund ennå.

Hilsen Bethe

Kommentar av Bethen

Er ganske ny bruker av dette forum og en ganske fersk pasient hos KDM.Har brukt 6 av 7 medikamenter i vel en ukes tid. Det går mest på førdøyelsen og føler at det virker positivt.Ingen bivirkninger heller.
Har ventet med å starte med Nexavir til jeg kommer i gang med B12 injeksjonene ettersom de virker best sammen. Legekontoret var stengt i romjulen og nå er fastlegen syk. Legesekretæren nekter å sette injeksjoner som fastlegen ikke har godkjent. Nå lurer jeg på om det er noen som setter B12 sprøytene selv?
Føler også at det blir krevende i lengeden å møte opp hos legen to ganger i uken. Dessuten holder de stengt av og til, slik som nå i julen. Og hva om man er hjemmerfra kortere eller lengre periode?
Hopper dere over B12 da?
Føler heller ikke for å sitte på venterommet to ganger i uka; verre sted for å pådra seg virus og bakterier finnes vel ikke.

Kommentar av Florence

Ser at Florence har nesten det samme problemet som min sønn. Han har vært hos fastlegen i dag og legen satte under tvil en B12-spøyte, men han vil kun sette 1 i uka pga styrken. Og han vil absolutt ikke sette Nexavir. Han mente det var på ekspriment-stadiet og han kunne ikke innestå for dette.
Har flere hatt slike problemer, og hvordan har dere evt. løst disse?

Ser at det ville vært utrolig mye enklere med B12-sugetabletter som Sun bruker.

Kommentar av Lisbeth

Jeg har tatt B-12 intramuskulært i mange år og omganger tidligere. Jeg har fått sykepleiervenner til å sette det, senere fysioterapeuten, og til slutt ble partneren min lært opp til å sette det på meg.

Kjenner til flere pasienter som har fått opplæring på å sette det selv, men da i låret istedenfor rompa. Rompa er visst å foretrekke hvis man har mulighet, så om man bor sammen med noen som kan læres opp, er nok det det beste.

Kommentar av dodo

…men hvis fastlegen ikke vil sette selv, vil han nok heller ikke lære opp noen til å gjøre det. Tenkte evt om man klarer å spore opp noen andre som er villig til å gjøre det 😉

Kommentar av dodo

Jeg har fått Vitamin B12 Depot sprøyter fra fastlegen, og hjemmesykepleien til å sette den, en gang i uken, i et par år.

Det virker som også min fastlege har blitt skeptisk til B12 nylig, og jeg har en følelse at jeg ikke ville få ny resept om jeg spurte nå. Jeg har gjettet meg til at dette kan ha med innstrammingen i bå resept ordningen å gjøre. Nå må de oppgi diagnose på resepten, og kanskje NAV blander seg inn.

Jeg skal forsøke å få hjemmesykepleien til å sette Sterop sprøytene også, og be de lære meg opp i å sette Nexavir sprøytene. Sterop skal settes intramuskulært og det kan vi ikke gjøre selv. Kan spørre en sykepleier, hvis du kjenner noen.

Hilsen Bethen

Kommentar av Bethen

Jeg setter Nexavir-injeksjoner selv hver dag, B12 setter en av legesekretærene/pleierene på legekontoret.

Jeg bare stikker innom legekontoret 2 ganger i uka og sier at jeg skal ha B12-injeksjon, og de setter den.

De var skeptiske til å sette den første Nexavir-injeksjonen på meg, det var da jeg skulle få «opplæring» i hvordan jeg skulle sette denne typen injeksjon. Grunnen til at de var skeptiske var at Nexavir var et ukjent preparat (for dem) og at de har ansvaret når de setter injeksjoner. Men etter en legetime, hvor legen fikk sjekket ut hva Nexavir inneholdt, fikk jeg grønt lys.

B12-injeksjonene har jeg aldri fått noen spørsmål om, selv om de normalt ikke setter så sterke B12-injeksjoner i Norge (og i hvertfall ikke så ofte som 2 ganger i uka).

Mitt råd er: Lær deg å sett «Nexavir-injeksjonene» selv og la legekontoret sette B12-injeksjonene.

Kommentar av drstockmann

Jeg får også ta B12 på legekontoret, men forrige gang ble det 1,5time med venting blant hostende, syke folk, så jeg fikk litt fnatt. Synes også det er slitsomt å dra dit 2 ganger i uka, men har ikke så mye valg.

Blir det mindre vondt for hver gang man gjør det? Og får man mindre reaksjon etter hvert? Brukte 1 døgn på å komme meg etter første gangen.

Kommentar av Janne

Det ser ut til at det er noen som får reaksjoner på B12-sprøytene. Jeg skal i gang på mandag og er litt spent. Jeg har tenkt at det kan være lurt å starte med en mindre dose, f.eks. 1/3, og så øke med en 1/3 hver gang. De første ukene bare en gang i uka.

Er det noen som har gjort det på den måten? Må ampullene kastes hvis man bare bruker litt av gangen?

Jeg har skrevet til klinikken om dette også, men vil gjerne høre om noen har erfaringer.

Kommentar av Bethen

Hei Bethen:-)

Du kan få fastlegen din til å skrive ut litt B12 til deg,( en vanlig resept hvis du ikkje får det på blå resept)slik får du begynt med mindre doser, og du treng ikkje bruke «B12 Sterop» før du kan bruke ei heil ampulle (2ml/10mg)En kan ikkje la den stå åpen (på legekontoret). Du kan ikkje ta den med heim åpna.

Dette skreiv eg tidlegare:

Reknar med at du har fått resept frå legen til å kjøpe B12 her i Norge. En får det ikkje uten. Kan få det på blå resept. Men du veit sikkert det, og at det er 1ml/mg sprøyter som er ferdig tillaga.
Fastlegen min gav meg resept på B12 og ba meg begynne med mindre dose til å begynne med, og ikkje starte med Sterop (2ml/10mg) før eg hadde sett om eg tålte mindre doser, f eks 2ml en dag,
og neste gang 2,5 ml x2 (en på kvar hofte)
Enkelte reagerer allergisk på et av hjelpestoffa i B12-sprøytene. Eg gjorde det etter nokre gonger med Sterop. Eg meiner at det er viktig å ta B12-sprøytene på legekontoret, for dei har “motgift” hvis en får allergisk reaksjon. Ikkje for å skremme, men for å vere realistisk. Eg fekk ein sterk reaksjon etter 5.gangen…Men det gjekk bra, måtte berre ligge på benken ganske lenge, og legen kom og sjekka meg. KDM ba meg stoppe med sprøytene. No tek eg B12 som eg legg under tunga, 4pr dag.Det går bra.
Lykke til!

(Comment av Sun desember 12, 2008)

Kommentar av Sun

Jeg har brukt Vitamin B12 Depot i et par år, og har ikke hatt noen reaksjoner. Jeg har et par pakker igjen.

Får ta en titt på innholdet i Sterop når jeg får den (kommer i morgen), for å se om det er andre hjelpestoffer i den. Det blir jo ikke helt riktig å trape opp på B12 Depot, for det kan være noe annet i Sterop så reaksjonen kan jo komme ved overgang.

Får vurdere å vente litt tror jeg, og ta den første sprøyta på legekontoret. Er for syk til å reise dit ofte, men har time om et par uker. Har hjemmesykepleie, jeg får høre om de har mulighet til å stille med «motgift».

Jeg har forresten spurt KDM om dette tidligere, og han svarte at det ikke var nødvendig med spesielle forholdsregler. Mens en lege i familen sier det er nødvendig. Så man blir jo litt forvirret… 😦

Jeg skal uansett starte med en mindre dose, så får jeg bare kaste noen delvis brukte ampuller.

Kommentar av Bethen

Hei Bethen!

Det er same stoff i B12 Depot som i Sterop, slik eg forsto det. Derfor:
«Fastlegen min gav meg resept på B12 og ba meg begynne med mindre dose til å begynne med, og ikkje starte med Sterop (2ml/10mg) før eg hadde sett om eg tålte mindre doser, f eks 2ml en dag,
og neste gang 2,5 ml x2 (en på kvar hofte)»
Deretter kan du begynne med Sterop. Men det er lurt å ta det på legekontoret, eller at heimesjukepl har med motgift. Det skal dei vel ha med i «utstyrskofferten» si uansett…Det er skjelden at en reagerer på hjeplestoffa, men nokre av oss er veldig sensible….

Kommentar av Sun

Hei igjen, Sun, og takk for svar.

Det stemmer at det er samme virkestoff (hydroxocobalamin). Det jeg tenkte på er at man kan få en allergisk reaksjon på ett av hjelpestoffene, selv om man har trappet opp mengden av virkestoffet med B12 Depot.

Idag har jeg fått medisinene fra Antverpia, en diger eske. Har sjekket hva Sterop inneholder, og det er noen av de samme og noen andre hjelpestoffer enn i B12 Depot.

Jeg har blitt så usikker på hvordan jeg skal gjøre dette at jeg har bestemt meg for å vente til fastlegen kommer hjem og så finne ut hvordan jeg skal trappe opp. Hun er på ferie, så det blir en liten forsinkelse. Hjemmesykepleien setter den gamle varianten så lenge.

Ellers har jeg begynt å gumle piller, starter med de mest harmløse kosttilskuddene. Kan spise meg mett på piller nå, ser det ut som. 🙂

Kommentar av Bethen

Hei dere.

Jeg har grublet en stund på om jeg skal komme med følgende info angående B12.

Jeg har fått beskjed fra sykepleier på Himmunitas om at det er mulig å sette B12 subkutant, slik som Nexavir. Da setter man 1/3 av B12 ampullen, men hver dag i stedet. Det tilsvarer samme mengde som hele dosen 2 ganger i uka.

Vil presisere at det ikke er KDM selv som har sagt det til meg. Derfor vet jeg ikke om det er like effektivt som itramuskulært eller hva som er grunnen til at ikke alle får vite dette med en gang.

Så da finnes det en mulighet for dem som har praktiske problemer med å få satt injeksjonene hos sykepleier.

Jeg vil anbefale dere å høre med sykepleier på Himmunitas før dere hiver dere på denne muligheten.

Kommentar av Cathrine

Hei Cathrine

Det er greit å vite om denne muligheten, hvis man ikke kan få satt sprøyten på annen måte. Men ulempen er vel at du må kaste 2/3 ampull hver dag?

Er helt enig at dette må sjekkes ut med klinikken først. Og de første gangene bør det uansett være helsepersonell til stede med tanke på allergiske reaksjoner.

Hilsen Bethen

Kommentar av Bethen

Hei Bethen

Du behøver ikke kaste resten. Alt trekkes opp i en sprøyte med en lang nål. Fyll så 2 andre sprøyter opp til 0,7 streken. Sett på korte nåler og oppbevar i kjøleskap. Ta den du skal sette ut av kjøleskapet slik at den får romtemp før du bruker den. Pass på at det blir så hygienisk som mulig.

Hilsen Cathrine

Kommentar av Cathrine

Hei igjen!

Minerva:
De B12 tablettene du kjøper fra Belgia, hvilket merke er det? og hva koster de?
(Er det ProHealth?)
Har man lov å innføre så sterke B12-talb. til Norge fra USA, eller blir det sett på som medisin?

Hilsen Tingeling

Kommentar av tingeling

Tingeling: b-12 i sånne doser er ikke lov å innføre fra USA, kun EU. Frogner Helsekost har B-12 sugetabletter i 1mg-doser.

Kommentar av Anonym

Nå har jeg satt min 5. Nexavir sprøyte, og det går som dere andre har sagt helt greit. Litt mye søl de første gangene, men det går bedre nå.

Det jeg søler med er når jeg skal få ut luftboblene. Det sitter alltid en liten boble igjen i plastdelen av nåla – umulig å få ut. Men den forsvinner ikke inn i kroppen, bobla er der når jeg er ferdig å sette sprøyten også.

Hvor nøye er dere med luftboblene, det står ikke noe om det i beskrivelsen så det er kanskje ikke så farlig?

Ellers ingen bivirkninger så langt. Jeg blir sur hvis jeg får feber og hodepine igjen, har akkurat hatt influensa! Nå er formen helt fin.

Hilsen Bethen

Kommentar av Bethen

Bethen.

Jeg husker når jeg var barn så jeg påskekrimmen hvor det var en som myrdet en annen med å gi han en sprøyte med luft.

Da jeg ble litt eldre og lå på sykehus med drypp så jeg en luftboble komme nærmere og nærmere veneflonen i armen. Jeg kallte på sykepleiern og hun kunne fortelle at det er ikke sånn som på film at man omkommer av litt luft, men vil ikke merke det en gang, det skal noe luft til for at det skal bli uebehagelig.

Da jeg fikk opplæring av lege her i Norge i å sette Nexavir forklarte han at det gjør ikke noe om man skulle være litt uheldig å få luft i sprøyten så lenge man er helt sikker på at dette ikke går rett i en blodåre.

Jeg selv har tømt noen flasker Nexavir nå og jeg har lagt merke til at hvis jeg tar i litt når jeg knipser på sprøyte forsvinner boblene. Jeg har også sett at når det er en liten boble i sprøyta går det ikke inn i kroppen men blir «hengende» nederst i sprøyta.

Hilsen MikkeMus

Kommentar av Anonym

Hei Hei!
Man kan fint lære og sette b 12 injeksjonerne selv også.
Fastlegen min viste meg dette en gang og siden har jeg gjort det selv. Tar også nexavir sprøjterne selv. Glad jeg slipper og springe ut og inn av legekontoret.

Kommentar av Gitte

Jeg vet ikke hvilken type sprøyte og nål dere bruker, men de nålene jeg bruker er konstruert slik at de «fanger» opp evt. luft, slik at det ikke følger med i sprøyten. Og siden vi ikke setter Nexavir i blodåre, så vil evt. litt luft heller ikke være farlig. Dessuten – de fleste av oss setter vel sprøyten «nedover», slik at luften blir igjen til slutt. Etter over 100 sprøyter tenker jeg ikke så mye på det lengre.

Kommentar av Minerva

Takk for svar. Da er nok den lille bobla som ofte sitter igjen i plastdelen av sprøytespissen ikke noe å bry seg om.

Hilsen Bethen

Kommentar av Bethen

Hei

Jeg hadde noen spørsmål. Jeg fant ut i sommer at jeg hadde for lite b12, så jeg måtte komme en gang i uka og ta sprøyta i ca 10 uker. Etter det det skulle jeg komme en gang i måneden. Dette koster jo da 100 eller 150 kroner hver gang og jeg syntes det er så mye styr å dra ditt. Så jeg lurte på om man kan få dette på blå resept? Og så merker jeg veldig at det og ta det en gang i måneden blir litt for lite, merker at jeg er veldig slapp og sliten hele tiden. Noen som har litt peiling på dette?:)

Kommentar av Anonym

Hei Anonym,jeg er ikke sikker, men det er mulig du kan skrive av utgiftene til B-12 sprøyter på egenandelskortet dersom legen din mender det er nødvendig behandling..Du bør i hvertfall undersøke den muligheten. Ellers forordner KDM mye større doser B-12 enn de som er vanlig i Norge. Jeg fikk firedobbel dose i forhold til det de gir her, men kun i 4 uker. Men jeg ser det er andre her på bloggen som får det over mye lenger tid. Så det er som før er sagt her: KDM gir indviduell behandling etter hva han finner på prøvene til hver pasient.Jeg har inntrykk av at norske leger gir stansdard-doser uavhengig av individuelle prøver…

Kommentar av Måne

Hmm oki jeg får prate litt med fastlegen min om det. Men hva er egentig KDM?hehe..Tusen takk for svar:)

Kommentar av Anonym

KDM = initialene til den belgiske legen 🙂

Kommentar av drstockmann

hei
Jeg har fått B-12sprøyten i armen di siste gangene,Lurer på om flere har opplevd det samme.

Kommentar av ragnhild

Just after six months, you want to see major improvement as
properly as your genital warts have to be marginal or absolutely gone.
This can be this kind of huge positive to the item, for the reason that it relies on organic method of recovery how
the body of a human has been working with from
the time we’ve evolved!Obtaining said that the manual release technique are prefect for owners that operate the collar to carry out additional education combined with bark manage.Obtaining an oral medication, this is a pretty hassle-free method of clearing a single’s genital warts.

Kommentar av Kerrie
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s%d bloggere like this: